© Muhabir Gazetesi 2021

Benzine muazzam zam!

Rusya Ukrayna savasının etkilerinin akaryakıt sektörünü de yansıyacağını belirten Oğuz Demir, yarın gece itibarıyla benzine ve motorine büyük zam yapılacağını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya girmesinin akaryakıtı oldukça olumsuz etkileyeceğini belirten Gazeteci ve ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, Kuzey Karadeniz'deki olağanüstü durumun akaryakıt sektörüne yarın itibarıyla yansıyacağına dikkat çekti. Oğuz Demir, benzine yarın gece itibarıyla 1,20-1,60 TL arasında, motorine pazartesi gece itibarıyla geçerli olmak üzere 1 TL'nin üzerinde zam geleceğini açıkladı. Demir, Ukrayna ve Rusya savaşı öncesinde benzin ve motorine 70-90 kuruş arası zam yapılabileceği tahmininde bulunmuştu.

Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, ''Sürekli benzin sorusu geliyor. Mevcut durumda cuma geceden itibaren geçerli olmak üze re 1,20-1,60 TL arasında bir zam muhtemel. Motorinde 1 TL'nin üzerinde ve pazartesi geceden itibaren geçerli olacak şekilde. Olağanüstü bir durum var ve etkileri oldukça olumsuz. Umarım bir an evvel sona erer.'' ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER