© Muhabir Gazetesi 2021

Didim ESKKK seçimlerinde yeni başkan 'Erul' oldu

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin olağan seçimli genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda 544 oy alan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, seçimi kazanarak kooperatifin yeni başkanı oldu.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin olağan seçimli genel kurulu, Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu seçimde bina önünde uzun kuyruklar oluştu. Genel Kurulun divan başkanlığını Aydın-Muğla ESKKK Bölge Birliği 2. Başkanı ve Fethiye ESKKK Başkanı İsmail Başoğlu yaptı. Genel kurula; Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener ile Didim’deki STK temsilcileri, çevre illerin kooperatif başkanları ile üyeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim kurulu, denetim kurulu ve bilanço raporları okunarak ibra edildi. 2023 ve 2024 yılı tahmini bütçesi okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Salonun kapasitesinden dolayı üyelerin birçoğunun dışarıda kalması sebebiyle seçimin açık oylamayla yapılması beklentisi oluştu. Mevcut başkan Ali İhsan Kubaliç’in sözlü ve başkan adayı Şerif Erul’un yazılı önergesi kapsamında seçimlerin kapalı olarak yapılması önerisi üyelerce kabul edildi. Seçim maddelerinin sona alınması önerisinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından başkan adaylarına söz verildi.

İlk olarak konuşan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve ESKKK Başkan Adayı Şerif Erul, yakın zamanda depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anarken yaralılara da şifalar diledi. Erul, 23 yıldır başkanlık yapan Kubaliç’e hizmetlerinde dolayı teşekkür ederek “Bu bir hizmet yarışı; seçimi kazanırsak 1-3 ve 6 aylık olarak kredilere taksit imkanını sunacağız. Expertiz ücreti almayacağız. Geçmişte alınıyordu şu an alınmıyor ama biz hiçbir zaman almayacağız. Bunların sözünü vereceğiz. Seçimi kazanırsak Oda ile Kooperatifi birleştirerek aynı yerde zamandan kazanarak hizmet vereceğiz. Çay içerken işlemleri yapılacak. Bu kalp sizin için atacak. Ben hep sizleri kapıda karşılayıp kapıda uğurladım; makamı sizlerin hizmeti için açtım. Artık söz esnafların ve ortakların, kazanan siz olacaksınız.” dedi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı ve başkan adayı Ali İhsan Kubaliç, konuşmasının başında depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anarken yaralılara da şifalar diledi. Kubaliç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bekara karı boşamak kolay; az önce üyemiz ‘Neden para bir hafta bankada bekliyor?’ dedi. Biz plasman (para) olunca veriyoruz olmayınca ne vereceğiz? Elimdeki parayı gelen talebe göre değerlendiriyoruz. Bazı üyelerimiz var bizden yüzde 7,5 ile kredi alıyor, başka bankaya yüzde 22,5’dan faize veriyor. Bunları tespit edip parayı geri aldık. Bu nasıl bir vicdan ama buna izin vermedik. 23 yıldır sizlere hizmet verdik. Biz sizlere kendimizi adadık. Aday olan sayın başkan 5 yılda ne yaptı? Bir taziye çadırı bile alamadı. 6 aylık kredi var mı var ama esnaf nasıl ödeyecek? Bu para devletin parası bize emanet para bize gövde gösterisi yap diye vermiyor. O nedenle biz görevimizi yaptık. Her şeyi de açıkladık. Siz görev verirseniz devam ederiz.”

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Ticaret Bakanlığı yetkilileri nezdinde iki sandık kurulurken oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Didim ESKKK’ya kayıtlı 1348 üyeden 939’u oy kullandı. 920 oy pusulası kabul edilirken, 4 oy geçersiz sayıldı. Buna göre mevcut başkanı Ali İhsan Kubaliç 372 oy aldı. Başkan adayı ve Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ise 544 oy alarak seçimi kazandı. Erul, daha önce 23 yıllık oda başkanı Yaşar Pektaşoğlu'nun ardından bu kez de 23 yıllık Kooperatif Başkanı Ali İhsan Kubaliç'e karşı seçimi kazandı.

Didim ESKKK'nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Başkan Şerif Erul, yönetim kurulu üyeleri Özkan Şen, Yılmaz Seyfioğlu, Arslan Bıçakçı, İbrahim Çınar, denetim asil üyeler Selim Topçu ve Semih Akan, Bölge Birliği temsilcileri Şerif Erul, Osman Candan ve Ahmet Şengüller.

Kaynak: Ses Gazetesi: Hüseyin Çalışkan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER