© Muhabir Gazetesi 2021

Ekoloji Birliği Kuşadası’nda toplandı

Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu ve Çine Yaşam Platformu ev sahipliğinde, Kuşadası Adacamping tesislerinde Ekoloji Birliği’nin bileşen toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının ilk günü Türkiye’nin farklı illerinden, Kuşadası ve yakın çevresinden gelen bileşenlerin temsilcilerinin katılımıyla gün boyu bir toplantı yapıldı. Bileşen temsilcileri kendi yörelerine ait çevre sorunlarını ve bunlara karşı yaptıkları mücadeleleri anlattı. Yeni iklim kanunu ve ekoloji mücadelelerinde yapılması gerekenler konuşuldu. Toplantı bitiminden sonra akşam EKODOSD tarafından Latmos (Beşparmak) Dağları’yla ilgili bir tanıtım sunumu gerçekleştirildi.

Etkinliğin 2’inci gününde tüm katılımcılar Kuşadası Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla Latmos (Beşparmak) Dağları ve Bafa Gölü Tabiat Parkı’nın doğal ve kültürel kaynak değerlerini ve tehditleri yerinde görmek için, EKODOSD’un kılavuzluğunda bir inceleme gezisi yaptı.

Latmos Dağları’nın doğal ve kültürel zenginlikleri, olağanüstü güzellikteki jeolojik yapısı ve doğada geri dönülmez tahribat oluşturan maden ocaklarının faaliyetleri incelendi.

Latmos Dağları’na hayran kalan Ekoloji Birliği’nin bileşenleri bölgenin bir an önce koruma altına alınması için gerekli çalışmaların yapılması konusunda fikir birliği oluşturuldu.

Ekoloji Birliği eş dönem sözcüsü avukat Hicran Danışman; öncelikle Latmos Dağları’nın bütüncül olarak korunması ve koruyarak kullanılması için bir çalışma başlatılması gerektiğini söyleyerek, tüm yönleriyle ve tüm muhataplarıyla birlikte bir Latmos Sempozyumu gerçekleştirme iradesinin bu toplantıda ortaya çıktığını söyledi.

Bunun için sempozyuma giden süreçte Latmos’a ilişkin panel, konferans, forum, inceleme gezisi vb. bir dizi hazırlık çalışmasının yapılacağını, sempozyumun uluslararası bir nitelik kazanması için çaba gösterileceğini ortaya koydu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER