© Muhabir Gazetesi 2021

İYİ Partili İnal'dan sert tepki

İYİ Parti Karacasu belediye başkan adayı Zeki İnal, Suudi Arabistan'da yapılması gereken Süper Kupa maçı ile ilgili Suud krallığının Atatürk tişörtlerine ve istiklal Marşı'na karşı çıkmasına tepki gösterdi.

İYİ  Parti Karacasu belediye başkan adayı Zeki İnal Suudi Arabistan’da yapılması gereken Süper Kupa maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İnal’ın açıklaması şu şekilde “Suudi krallığının Atatürk tişörtlerine ve istiklal Marşı’na karşı çıkmasına son derece sert çıktı Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir istiklal Marşı da bu milletin kanıyla canıyla vatanı kurtardığının delilidir dedi Süper kupa maçına Atatürk tişörtüyle çıkmasına izin vermeyen Suudi Arabistan spor komitesi yetkililerini kınıyor, maça çıkmama kararını alan kulüp yetkililerini kutluyorum.
Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin namusudur, şerefidir, temel taşıdır. Atatürk gibi bir liderin adının veya bizlere ışık tutan sözlerinin herhangi bir yere alınmaması gibi bir durumu kabul etmemiz mümkün değildir.
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına halel getirecek hiçbir davranışı da kabul etmeyiz. Büyük Atatürk bu milletin şerefidir. Ve hiçbir Devlet haysiyetimizden daha büyük değildir.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER