Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

ABGC Yönetimi Buharkent'i ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABGC Yönetimi Buharkent'i ziyaret etti
Abone ol
Yönetim Kurulu toplantılarını her ay farklı bir ilçede gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, bu kez rotayı Aydın’ın doğusundan Yükselen Kent Buharkent’e çevirdi.

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin hem ilçeleri tanımak ve tanıtmak hem de aylık olağan toplantıları gerçekleştirmek amacıyla her ay düzenli olarak sürdürdüğü Aydın’ın farklı ilçelerindeki toplantılardan biri bu kez bölgenin parlayan yıldızı Buharkent’te yapıldı. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un ev sahipliğinde ilçenin toptancı hali tesislerinde başlayan ziyaretler Buharkent Belediyesi Gelenbe Mesire Alanı, Buharkent Organize Sanayi Bölgesi, Buharkent Belediyesi Kent Müzesi, Buharkent Belediyesi Yüzme Havuzu ve Sosyal tesisleri, 15 Temmuz Millet Bahçesi ve diğer ziyaretlerle gün boyu sürdü.

ABGC Yönetim Kurulu Başkanı Cem Ulucan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerine ilçesini tanıtan Başkan Mehmet Erol, 2014 yılında göreve geldikleri günden bu yana Aydın’ın en uzak ve e küçük ilçeleri arasında yer alan Buharkent’te yapılan dev yatırımları anlattı.

Gelenbe Mesire Alanı’nda öğle yemeği ile başlayan ilçe gezisi bölgenin hatta Türkiye’nin en büyük yatırımcılarının yer aldığı Buharkent OSB’de devam etti. Türkiye’nin ihracat devi Seval Kablo A.Ş. ve yine Türkiye’nin en büyük süt işleme tesisi olan Kaanlar Süt A.Ş.’nin tesisleri gezildi. Yetkililerden bilgi alan ABGC Yönetimi, daha sonra ilçenin belleğini gelecek nesillere aktaracak olan bölgenin ender müzeleri arasında yer alan Buharkent Belediyesi Kent Müzesini gezdi. Aydın’ın en doğusunda yer alan ve bölgenin tek temiz havuz sertifikasına sahip tesisi içinde barındıran Buharkent Belediyesi Sosyal Tesisleri ziyaret edildi. Ekip son olarak Aydın’ın ilk millet bahçesi olma özelliği taşıyan Buharkent Belediyesi 15 Temmuz Millet Bahçesini gün batımında ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.

“13 BİN NÜFUSLU BUHARKENT’TE 5 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFLİYORUZ”

 Ziyaretten oldukça memnun ayrılan ABGC Yönetim Kurulu Başkanı Cem Ulucan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Erol’a bölgeye kattığı dev yatırımlar ve sosyal tesisler nedeniyle teşekkür ettiler. Başkan Erol’da konuşmasında 2014 yılından bu yana yapılan projelerden söz ederek:

“2014'te biz seçildikten sonra söz verdik ve Buharkent Organize Sanayi Bölgemizi faaliyete geçirdik. OSB’nin de Yönetim Kurulu Başkanı benim. Kapanma aşamasında olan ve küllerinden doğan bir OSB şu an bu hale geldi. Çok şükür sözümüzü yerine getirdik. Şu an bulunduğumuz fabrika Türkiye'nin en büyük kablo fabrikası unvanına sahip olan Seval Kablo Fabrikası. Şu an bir yandan inşaat, bir yandan da üretim devam ediyor. Şu an üretimin yüzde 10’unu yapıyorlar. Günlük 2 bin ton üretimleri ver. Üretimin yüzde 80’ini ihraç ediyorlar. İnşallah her geçen gün her geçen ay daha fazla üretim miktarını göreceğiz. Seval Kablo, Türkiye'de kablo sektöründe ihracatta 7 yıldır Türkiye birincisi. Yaklaşık 500 milyon dolar civarında ihracat yapan bir firma. Zaman içerisinde burası lokomotif üretim yeri olacak. Aydın'ın ihracat rakamını dikkate alırsak yaklaşık yarısını neredeyse bu fabrikamız karşılıyor. Bu anlamda çok önemli olduğunu ifade edebiliriz. Buharkent Organize Sanayi Bölgesi olarak çok şükür önemli bir yatırıma da ev sahipliği yapıyoruz. İhracat açısından Türkiye'nin en büyük fabrikası. Şu ana kadarki yatırım tutarı 70 milyon dolar civarında ve kurulumlar 3-4 yıl içinde tamamlandığında sonucu hayal bile edemiyorum. Burada o zaman 800-900 kişi istihdam edilecek. Bunun yanısıra Kaanlar Süt ise günlük 2 bin ton süt işleme tesisi ile diğer fabrikalarımızın da üretime katılmasıyla 13 bin nüfuslu ilçemizde toplamda 5 bin kişi çalışacak. Bu kapasiteyle bölgede işsizlik oranı da azalacak. Bunun için her türlü alt yapıyı hazırlıyoruz. Biz yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz. ‘Yükselen kent Buharkent’ sloganımız her geçen gün büyümeye devam ediyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ADÜ’de acısını unutamayanlara ‘Kayıp ve Yas Terapisi’ hizmeti verilecekÖnceki Haber

ADÜ’de acısını unutamayanlara ‘Kayıp ve...

Büyükşehir’den İncirliova’da asfalt çalışmasıSonraki Haber

Büyükşehir’den İncirliova’da asfalt çalı...

Yorum Yazın

Aydın’da trafik kazası: 1 ölü
Ege'ye tatile geldi hayatı değişti
Aydın'da jandarma ekiplerinden yoğun denetim
Aydın'ın öğrenci yurt kapasitesi 15 bine yükseldi
Karacasu Kaymakamlığı'ndan trafik kuralı uyarısı
Aydın'da jandarma ekipleri 24 aranan şahsı yakaladı
Aydın sokakları karalama duvarına döndü
Didim’de jandarma ekipleri vatandaşları uyardı
Aydın jandarmasından uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Denizli’de kanlı arazi anlaşmazlığı: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın'da Gebe Okulu katılımcıları eğitimlerini başarıyla tamamlandı
Sökespor yönetimi gazeteciler ile bir araya geldi
KUTO Başkanı Akdoğan: "Enflasyon muhasebesinde beklenen karar geldi"
CHP Lideri Özgür Özel, Aydın'da Suavi konserine katıldı
Söke'de zeytin sineği ve yeşil kurt kontrolleri yapıldı
Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Kuşadası'nda sağlıklı gıdanın adresi ‘Yerel Üretici Pazarı' oldu
Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor
Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı
Nazilli’de transfer yasağının kalkması yüzleri güldürdü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar