Aydın
DOLAR32.5776
EURO35.0876
ALTIN2461.7

Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele çalışmaları sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele çalışmaları sürüyor
Abone ol
Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden olan Aydın’da, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele çalışmaları 17 ilçede 17 ekip ve 40 bahçede aralıksız devam ederken, İl Tarım meyve bahçelerine dikkat çekti.

Çiftçilerin korkulu rüyası olan ve portakal, mandalina, nar, şeftali gibi meyve bahçelerinde meyveleri kurtlandırarak büyük oranda zarar veren Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele çalışmaları hız kesmiyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri de arazide periyodik kontrollerine devam ederken, 17 ilçede 36 uzman personel ile meyve bahçelerinin ana zararlısı Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede ediyor. Toplamda 17 ekip ile 40 bahçede kontrol ve çalışmalar devam ederken, bahçelerde asılan monitör tuzaklardaki zararlıların sayımı, mücadele zamanının belirlenerek üreticilere duyurulması, yapılan mücadelelerin takibi, üreticilerin bilgilendirilmesi gibi konularda üreticiler bilgilendiriliyor.

Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İl Müdürlüğümüzce ‘Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi’ kapsamında 17 ilçede, 36 personelden oluşan 17 ekip ile 40 bahçede çalışmalar yıl boyu aralıksız olarak yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında ilimiz genelinde bahçelerde asılmış olan monitör tuzaklardaki zararlıların sayımı, mücadele zamanının belirlenerek üreticilere duyurulması, yapılan mücadelelerin takibi, üreticilerin bilgilendirilmesi, bahçe ve üretici ziyaretleri yer almaktadır. Küresel iklim değişikliği nedeniyle kış aylarının ılık geçmesi ve iklim şartlarının zararlı lehinde seyretmesi Akdeniz Meyvesineği popülasyonunda önemli bir artışa neden olmaktadır. Bu doğrultuda zararlı ile toplu mücadele çok önemli olup, mücadele zamanı gelmiş olan Akdeniz meyve sineği konukçusu olan meyve bahçelerinde Akdeniz meyve sineği popülasyonunun düşürülmesi için mücadelenin ruhsatlı bitki koruma ürünleriyle biyoteknik veya kimyasal mücadele (kısmi dal ilaçlaması) yöntemleriyle yapılması ve hasada kadar devam edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle üreticilerimizin gerekli duyuruları ve eğitim çalışmalarını takip ederek zararlının vurma olgunluğuna gelmiş meyve bahçelerinde Akdeniz Meyvesineği mücadelesine başlamaları ve hasada kadar devam etmeleri önem taşımaktadır. Arı ölümlerini önlemek için ilaçlamadan önce çevrenizdeki arıcıları bilgilendiriniz. İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik elemanlarımız saha çalışmalarına devam etmektedir. Üreticilerimiz İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvurduklarında daha detaylı bilgilere ulaşabileceklerdir” ifadeleri yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SGK’nın eski binasına alıcı çıkmadı, pankartlar indirildiÖnceki Haber

SGK’nın eski binasına alıcı çıkmadı, pan...

10 boş kutu getirene 1 litre sıvı gübre hediyeSonraki Haber

10 boş kutu getirene 1 litre sıvı gübre...

Yorum Yazın

Koçarlı'da saman deposu yangını korkuttu
Nazilli Belediyesi’nden meydanda temizlik ve bakım çalışması
"Senin ne işin var köyde" dediler, azmetti başardı
Efeler’de yol kenarından başlayan yangın söndürüldü
Germencik’te 360 bin boş makaron ele geçirildi
Aydın’da uyuşturucudan 22 şüpheli yakalandı
Başkan Günel Kuşadası'ndan Yunanistan'a dostluk ve barış köprüsü kurdu
Hakkında 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Aydın’da 147 kişiye 293 bin TL ceza
Söke'de Arıcılık Kursu uygulama eğitimleri sürüyor
Bu görüntü Menderes'in hatırasına yakışmıyor
Tuğba Kuruyemiş'ten çalışanlarına 48 milyon TL'lik promosyon jesti
Özer, Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık'ı hedef aldı
Muğla Fethiye'de tüp patladı
Emniyet Müdürlüğü D Hizmet Binası'nın yıkımı sürüyor
Aydın’da 91 aranan şahıs yakalandı
Söke’de yorgun kurşun kurbanı Pera bebek toprağa verildi
Aydın’da bir evin balkonundaki kombiden yangın çıktı
Didim-Turgutreis-Bodrum arasında deniz otobüsü seferleri başladı
Aydın'da şüpheli ölüm

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar