Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı
Abone ol
Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasının ardından her yıl kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl da Aydın’da coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zaferinin 101. yıl dönümü, Aydın’da düzenlenen törenle kutlandı. Aydın Valiliği koordinasyonunda düzenlenen programda Vali Yakup Canbolat, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Atatürk Büstü'ne çelenk bıraktı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Mühimmat Üsteğmen Okan Kocabaş günün anlam ve önemine ilişkin konuşma, "Aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak 'ya istiklal, ya ölüm' parolası ile aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında altında Türk kuvvetleri düşmana beklemediği bir yerden taarruza geçerek düşmanı aldatmayı başardı. Avrupalıların 5-6 ayda geçilemez dediği mevziler 3 günde geçilerek 30 Ağustos'a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha edilmiştir. Bu büyük zafer ile düşmana son darbe de vuruldu. Ardından düşman 9 Eylül'de de İzmir'den denize dökülmüştür. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin günümüze kadar yansıyan çok önemli siyasi ve asgari sonuçları olmuştur. Bu sonuçların günümüze de yansımakta olduğu gözlemlenmektedir. Bu zaferle Türk ulusunun son neferine göre yok edilmedikçe Türk'ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeri ile değil, milleti ile topyekün olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır. 30 Ağustos Zafer Türk ordusuna Silahlı Kuvvetler Günü olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır. Ulusça başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı konuşmanın ardından Aydın Valisi Yakup Canbolat'ın makamında tebrikleri kabul etmesi ve pasta kesimi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pınarbaşı Yüzme Havuzu için ihale tarihi belli olduÖnceki Haber

Pınarbaşı Yüzme Havuzu için ihale tarihi...

Nazilli Belediyespor dış transfer çalışmalarına devam ediyorSonraki Haber

Nazilli Belediyespor dış transfer çalışm...

Yorum Yazın

Aydın’da trafik kazası: 1 ölü
Ege'ye tatile geldi hayatı değişti
Aydın'da jandarma ekiplerinden yoğun denetim
Aydın'ın öğrenci yurt kapasitesi 15 bine yükseldi
Karacasu Kaymakamlığı'ndan trafik kuralı uyarısı
Aydın'da jandarma ekipleri 24 aranan şahsı yakaladı
Aydın sokakları karalama duvarına döndü
Didim’de jandarma ekipleri vatandaşları uyardı
Aydın jandarmasından uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Denizli’de kanlı arazi anlaşmazlığı: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın'da Gebe Okulu katılımcıları eğitimlerini başarıyla tamamlandı
Sökespor yönetimi gazeteciler ile bir araya geldi
KUTO Başkanı Akdoğan: "Enflasyon muhasebesinde beklenen karar geldi"
CHP Lideri Özgür Özel, Aydın'da Suavi konserine katıldı
Söke'de zeytin sineği ve yeşil kurt kontrolleri yapıldı
Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Kuşadası'nda sağlıklı gıdanın adresi ‘Yerel Üretici Pazarı' oldu
Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor
Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı
Nazilli’de transfer yasağının kalkması yüzleri güldürdü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar