Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Başkan Atabay: “Didim’de büyük projelere imza attık”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Atabay: “Didim’de büyük projelere imza attık”
Abone ol
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın önemli projeleri arasında yer alan Bisiklet yolu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Didim için oldukça önem taşıyan, çevre dostu ulaşım için kentin birçok farklı bölgesinde planlanan bisiklet yolu çalışmaları Akbük’ten başladı. 4 kilometrelik hat Kerem Sitesi’nin önünden başlayıp Soğuksu’ya kadar gidecek. Didim Belediyesi ekiplerince sürdürülen çalışmalar, merkezin içerisinde de başta belirlediğimiz yerlere devam edecek.

“FESTİVALLER KENTİ DİDİM”

Didim Belediyesi Başkanı A. Deniz Atabay’ın öncülüğünde düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek vegan festivali Didim Vegfest her yıl bahar ayında Türkiye’den ve Dünya’dan yüzbinlerce vegan felsefesine gönül vermiş insanı ağırlamaya devam ediyor. Bunun yanı sıra ilçede düzenlenen Barış Festivali, Yazarlar Festivali, Bisiklet Festivali, Dünya Didim’i Seviyor Festivali ile Didim festivaller kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

LAVANTA TARLALARI KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURUYOR

Didim Belediyesi tarafından 2016 yılında faaliyete giren Akköy Tıbbi - Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Üretim Fidanlığı’nda kurulan Lavanta Tarlası görenleri etkiliyor. Didim Belediyesi tarafından tarlada gerçekleştirilen Didim Lavanta Festivali, yerli ve yabancı vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Mor renkli ve mis kokulu tarlaların göz alıcı güzelliğinde fotoğraf çektiren ziyaretçiler festival kapsamında, atölyeler, müzik konserleri ve birbirinden güzel etkinliklere büyük ilgi gösteriyor. Festival, doğaseverler ve fotoğraf tutkunları için zengin bir atmosfer sunuyor.

VEGAN BÜFE HİZMETE BAŞLADI

Türkiye'nin ilk, Dünya'nın ikinci vegan dostu kenti olan ve Türkiye’nin ilk vegan festivaline ev sahipliği yapan Didim’de, Didim Belediyesi tarafından önemli bir çalışmaya daha imza atıldı. Didim’de vegan yaşamı ve bitki bazlı beslenme biçimini desteklemek için, vegan yiyeceklerin tanıtılması adına, Didim Belediyesi tarafından açılan ve bu alanda yapılmış ilk belediye işletmesi olan Vegan Büfe hizmete başladı. Kentimizin gözde turistik mekanlarından Altınkum Yalı Caddesi’nde faaliyete başlayan Vegan Büfe’de, vegan şefler tarafından vegan ürünler vatandaşlara sunuluyor.

DİDİM BELEDİYESİ “HALK KARTI” VATANDAŞLARLA BULUŞTURDU

Didim Belediyesi, yaşamı birçok alanda kolaylaştırmak, yaşanan ekonomik zorluklarda vatandaşlarımıza destek olmak adına Halk Kartı vatandaşlarla buluşturdu. Halk kart sayesinde Didim’de ikamet eden vatandaşlar, belirlenen işletmelerden yüzde 10 indirim fırsatından yararlanabilecek. Halk Kart sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Didim Belediye Halk Masası’ndan kimlik numaraları ile Didim Belediyesi Halk Kart başvurusu yapabilecek.

DİDİM BELEDİYESİ BİR İLKE İMZA ATTI

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın öncülüğünde geliştirilen doğaya ve canlılara yönelik projeler ile adını dünyada duyuran, Türkiye'nin ilk ve tek 'Vegan Dostu Kent' unvanı taşıyan Didim'de bir ilke daha imza atıldı. Didim Belediyesi, Plant Based Treaty'i onaylayarak Türkiye'de hayvancılıktan kaynaklanan emisyonla mücadeleye yönelik destek veren ilk şehir unvanını Didim'e kazandırdı. Didim Belediyesi, bu girişimi ile aynı zamanda iklim acil durumunun başta gelen sebebi ormansızlaşmaya dikkat çekti.

“HAYVANLARA SAHİP ÇIKILDI”

Vegan kentler arasında yerini alan ve hayvan dostu olarak bilinen Didim Belediyesi, Meclisi olağan toplantısında, belediyenin hayvan barınağında bulunan sokak hayvanlarının denek olarak herhangi bir kuruma verilmemesi noktasında karar alarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Alınan meclis kararı ile Didim’de hiçbir sokak hayvanı denek olarak kullanılmayacaktır.

BAŞKAN ATABAY “ÇALIŞMALARIMIZ KATLANARAK DEVAM EDECEK”

Göreve geldiği 2014 yılından bu yana önemli projelere imza atan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “İlçemizde 10 yılda spor, sağlık, turizm ve sosyal belediyecilik alanında önemli projelere imza attık. 4000 kişilik Amfi Tiyatromuz, Didim Belediyesi Gençlik Merkezi ve DİGEM Sanat Akademisi, Yoran Mübadele Anı ve Kültür Evi, bisiklet yolu ile birbirinden güzel projeler ve festivallerle kentimizi daha ileriye taşıdık. Projelerimiz katlanarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Zeytin hırsızı jandarmaya takıldıÖnceki Haber

Zeytin hırsızı jandarmaya takıldı

Kestane şekeri, Uzak Doğu sofralarını süslüyorSonraki Haber

Kestane şekeri, Uzak Doğu sofralarını sü...

Yorum Yazın

Aydın’da trafik kazası: 1 ölü
Ege'ye tatile geldi hayatı değişti
Aydın'da jandarma ekiplerinden yoğun denetim
Aydın'ın öğrenci yurt kapasitesi 15 bine yükseldi
Karacasu Kaymakamlığı'ndan trafik kuralı uyarısı
Aydın'da jandarma ekipleri 24 aranan şahsı yakaladı
Aydın sokakları karalama duvarına döndü
Didim’de jandarma ekipleri vatandaşları uyardı
Aydın jandarmasından uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Denizli’de kanlı arazi anlaşmazlığı: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın'da Gebe Okulu katılımcıları eğitimlerini başarıyla tamamlandı
Sökespor yönetimi gazeteciler ile bir araya geldi
KUTO Başkanı Akdoğan: "Enflasyon muhasebesinde beklenen karar geldi"
CHP Lideri Özgür Özel, Aydın'da Suavi konserine katıldı
Söke'de zeytin sineği ve yeşil kurt kontrolleri yapıldı
Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Kuşadası'nda sağlıklı gıdanın adresi ‘Yerel Üretici Pazarı' oldu
Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor
Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı
Nazilli’de transfer yasağının kalkması yüzleri güldürdü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar