Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Başkan Özcan: “Sadece Nazilli’nin değil, Aydın’ın tarih ve kültürünü de sahiplenmekteyiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Özcan: “Sadece Nazilli’nin değil, Aydın’ın tarih ve kültürünü de sahiplenmekteyiz”
Abone ol
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Aydın’ın Fethi ve Aydın Bey Sempozyumu’nun açılış programına katıldı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde ve Nazilli Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Aydın’ın Fethi ve Aydın Bey Sempozyumu ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılım ile başladı.

Aydın’ın tarihini gün yüzüne çıkarılmasını konu alan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyumda tarih ve kültür tutkunları bir araya geldi. Akademisyenlerin yanı sıra öğrencilerin de ilgi gösterdikleri programda, Nazilli Belediyesi Mehter Takımı’nın kongre merkezi önünde ve sahnedeki performansları beğeni topladı. profesörler Mehmet Şeker, Tuncer Baykara ve Feridun Emecen’in konuşmacı olarak katıldığı Sempozyumda Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı.

Binlerce yıllık tarihi ile göz kamaştıran kentin tarihinin konuşulacağı Aydın’ın fethi ve Aydın Bey Sempozyumu açılışında ilk konuşmayı yapan ADÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Cumhuriyetin yüzüncü yılında böyle bir sempozyumu düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Haykıran, ADÜ’ de 13 yıl aradan sonra Aydın Bey’le ilgili sempozyum düzenlenmesinin önemini vurgulayarak Rektör Prof. Dr. Bülent Kent ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

11’nci yüzyıldan itibaren Türkleşmeye ve İslamlaşmaya başlayan Anadolu’da 13’üncü yüzyıl ile bambaşka bir süreç yaşandığını anlatan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Moğol istilası sonucunda Türkiye Selçuklu Devleti dağılıp yıkılırken Anadolu’ya yayılan Türkmen beylikleri bağımsız devletlerini kurarak, Anadolu’da Türklüğün istiklalini, istikbalini ve kültürünü temsil ettiklerini belirtti. Aydın’a ismini veren Aydınoğulları Beyliği’nin Anadolu beylikleri içinde müstesna bir yere sahip olduğunu çizen Kent, Aydın Bey’in konu edildiği sempozyumu düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Aydın’ın fatihi ve isminin esin kaynağı olan Aydın Bey’in tarihi kişiliğinin ortaya çıkarılmasının kıymetli olduğunu vurgulayan Kürşat Başkan “Betondan, taştan ziyade insana verdiğimiz sorumlulukla sadece Nazilli’nin değil, bütün Aydın’ın tarih ve kültürünü sahiplenmekteyiz. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde ve Nazilli Belediyemizin işbirliğiyle düzenlenen “Aydın’ın Fethi ve Aydın Bey Sempozyumu”nda olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Bu sempozyumun gerçekleşmesini sağlayan çok değerli Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent’e, Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Dr. Aysun Sarıbey Haykıran’a, çok kıymetli hocalarımıza ve değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müdür Hakan Maraş: “Hedefimiz profesyonel lig”Önceki Haber

Müdür Hakan Maraş: “Hedefimiz profesyone...

Terör operasyonun da 4 şüpheli adliyeye sevk edildiSonraki Haber

Terör operasyonun da 4 şüpheli adliyeye...

Yorum Yazın

Aydın’da trafik kazası: 1 ölü
Ege'ye tatile geldi hayatı değişti
Aydın'da jandarma ekiplerinden yoğun denetim
Aydın'ın öğrenci yurt kapasitesi 15 bine yükseldi
Karacasu Kaymakamlığı'ndan trafik kuralı uyarısı
Aydın'da jandarma ekipleri 24 aranan şahsı yakaladı
Aydın sokakları karalama duvarına döndü
Didim’de jandarma ekipleri vatandaşları uyardı
Aydın jandarmasından uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Denizli’de kanlı arazi anlaşmazlığı: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın'da Gebe Okulu katılımcıları eğitimlerini başarıyla tamamlandı
Sökespor yönetimi gazeteciler ile bir araya geldi
KUTO Başkanı Akdoğan: "Enflasyon muhasebesinde beklenen karar geldi"
CHP Lideri Özgür Özel, Aydın'da Suavi konserine katıldı
Söke'de zeytin sineği ve yeşil kurt kontrolleri yapıldı
Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Kuşadası'nda sağlıklı gıdanın adresi ‘Yerel Üretici Pazarı' oldu
Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor
Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı
Nazilli’de transfer yasağının kalkması yüzleri güldürdü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar