Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Didim'deki yasaklar olumlu karşılandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Didim'deki yasaklar olumlu karşılandı
Abone ol
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, ilçede gerçekleştirilen etkinliklerde havai fişek kullanımının ve pet shoplarda canlı hayvan satışı yapılmasının yasaklanması yönündeki kararları nedeniyle olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Başkan Atabay, "Canlı hayvan satışını yasaklayan birçok belediyemiz daha oldu, kendilerine bunun için teşekkür ediyorum" dedi.

'İyi Yaşam Kenti Didim' sloganıyla hayata geçirdiği projeler ile Didim'i 7'den 70'e on binlerce vatandaş için daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, bir kararıyla daha örnek oldu. 2021 yılı içerisinde alınan meclis kararı ile ilçede gerçekleştirilen etkinliklerde havai fişek kullanımını yasaklayan, hemen ardından alınan karar ile yine ilçe genelinde bulunan pet shoplarda canlı hayvan satışını yasaklayan Didim Belediyesi bu tasarruflarıyla vatandaşların takdirini kazanmış, sosyal medya ve ziyaretleri ile Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a ulaşan hayvan severler kendisine girişimlerinden dolayı teşekkür etmişti.

Kararların uygulamaya konulması sonrasında açıklamada bulunan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, gece saatlerinde atılan havai fişekler nedeniyle ekolojik dengenin bozulduğunu belirterek, "Biz 6 yıl evvel organizasyonlarda havai fişek atımını durdurduk. Bunu bir meclis kararına da bağladık. Mümkün olduğu kadar da insanların mutlu günlerinde etkinliklere giderek durdurmak yerine daha evvelden uyarma ve yönlendirme yönünde bir önlem alarak düğünlerde, organizasyonlarda, eğlencelerde havai fişek kullanmamalarını kendilerinden istiyoruz, bunun sebeplerini de açıklıyoruz. Genelde bu tip eğlenceler gece saatlerinde yapıldığı için o zamanlarda kuşlar uyuyor, bir anda patlayan ışık ve gürültüyle birlikte yuvalarından uçuyorlar ve yönlerini kestiremedikleri için hayatlarını kaybediyorlar. Turizm ilçelerini sadece eğlenme yeri olarak değerlendirmemek lazım, evleri olan insanlar var ve onlar dinlenmek için geliyor. Bu kesimi de rahatsız etmemek lazım" dedi.

Pet shoplarda canlı hayvan satışının yasaklanmasının başta Kuşadası Belediyesi olmak üzere çeşitli şehirlerde ve ilçelerde de uygulamaya konulduğunu, kararı değerlendirme aşamasında olan belediyeler de olduğunu söyleyen Başkan Atabay, "Canlı hayvan satışını yasakladık ve bu hayvan dostu belediyemiz için gerçekten de örnek olacak olan bir karar. Hayvan satışını yasaklama kararı sonrasında Türkiye genelinden olumlu geri dönüşler aldık ve bu kararı birçok ilçe belediyemize de yolladık. Mesela bizim arkamızdan da Kuşadası Belediyesi aldı bu kararı, onlara da çok teşekkür ediyorum. Birçok belediyemizin de aynı yönde çaba sarf ettiğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu çocuk oyunu ile perdelerini açtıÖnceki Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatr...

Kuşadası'nda 'Yeşil' seferberlik aralıksız sürüyorSonraki Haber

Kuşadası'nda 'Yeşil' seferberlik aralıks...

Yorum Yazın

Aydın’da trafik kazası: 1 ölü
Ege'ye tatile geldi hayatı değişti
Aydın'da jandarma ekiplerinden yoğun denetim
Aydın'ın öğrenci yurt kapasitesi 15 bine yükseldi
Karacasu Kaymakamlığı'ndan trafik kuralı uyarısı
Aydın'da jandarma ekipleri 24 aranan şahsı yakaladı
Aydın sokakları karalama duvarına döndü
Didim’de jandarma ekipleri vatandaşları uyardı
Aydın jandarmasından uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Denizli’de kanlı arazi anlaşmazlığı: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın'da Gebe Okulu katılımcıları eğitimlerini başarıyla tamamlandı
Sökespor yönetimi gazeteciler ile bir araya geldi
KUTO Başkanı Akdoğan: "Enflasyon muhasebesinde beklenen karar geldi"
CHP Lideri Özgür Özel, Aydın'da Suavi konserine katıldı
Söke'de zeytin sineği ve yeşil kurt kontrolleri yapıldı
Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Kuşadası'nda sağlıklı gıdanın adresi ‘Yerel Üretici Pazarı' oldu
Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor
Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı
Nazilli’de transfer yasağının kalkması yüzleri güldürdü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar