Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Ege’nin karşı yakasından Kuşadası’na dostluk mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ege’nin karşı yakasından Kuşadası’na dostluk mesajı
Abone ol
Yunanistan’ın eski Başbakanı Yorgo Papandreu, Türkiye’deki yangın felaketi dolayısıyla Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e geçmiş olsun mektubu gönderdi. Papandreu mektubunda, “Yangından etkilenen tüm insanlarla dayanışma içinde olduğumu belirtmek isterim. Böyle zamanlarda ülkelerimizin sadece bizi bağlayan denizden ibaret olmadığını, karşılaştığımız ortak zorluklardan dolayı derinden bağımız olduğunu görüyoruz” dedi.

Yunanistan’ın eski Başbakanı ve Symi Sempozyumu’nun kurucusu Yorgo Papandreu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e Türkiye’de yaşanan yangın felaketi dolayısıyla geçmiş olsun mektubu gönderdi. Papandreu mektubunda tüm Kuşadası halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, “Yunanistan’da da yaşadığımız benzer yangınlardan dolayı yaşadığınız acı ve korkuyu anlayabiliyorum. Böyle zamanlarda ülkelerimizin sadece bizi bağlayan denizden ibaret olmadığını, karşılaştığımız ortak zorluklardan dolayı derinden bağımız olduğunu görüyoruz. İklim değişikliği sınır tanımıyor ve bu zamanlarda birlikteliğimiz ve iş birliğimiz her zamankinden daha önemli. Komşu olarak, dost olarak bu tehditlere karşı birbirimize destek olmalıyız ve ortak geleceğimizi korumalıyız. Lütfen tüm desteklerimizin sizinle olacağını bilin” ifadelerine yer verdi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise Yorgo Papandreu’ya yazdığı mektupta, “Kurucusu olduğunuz Symi Sempozyonu’nun, 30 Haziran 2024 tarihinde Sisam Adası’nda yapılan ve benim de davet edildiğim organizasyonda, ana tema olarak işlenen; 'Barış, Eşitlik ve Sürdürülebilirlik İçin Gücün Yeniden Hayal Edilmesi' düşüncelerini adeta yeniden ortaya koyan ve samimi iş birliğinizi yansıtan zarif mektubunuz için öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. İşte böylesine müstesna iki toplumun, gelecekteki kuşaklarına emanet edeceği barış rüzgarları ile beraber, yeryüzünün en değerli nimeti olan ormanlarımızı korumak konusunda, sürekli bir iş birliğinde olma düşüncenize gönülden katılıyorum. Mavi ve yeşil renkleri, dünyamızın güzelliğini yansıtan en önemli renklerdir. Ancak, denizlerimizde hızla artan kirlilik ve iklim değişikliği ile bilinçsiz davranışlar sonucunda yanan ormanlarımız nedeniyle, 'mavi' ve 'yeşil' renkleri maalesef tehdit altındadır. Kuşadası Belediye Başkanı olarak; samimi iş birliği düşünceniz için teşekkürlerimi iletiyor, gerektiğinde yardım talebinde bulunabileceğimizi ve bu tür afetlerin bir daha yaşanmaması için birlikte hareket etmekten son derece mutlu olacağımızı belirtmek istiyorum” cevabını verdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekipler alevlere duvar ördü, direniyorÖnceki Haber

Ekipler alevlere duvar ördü, direniyor

Marshall yardımlarıyla Türkiye'ye gelmişti, şimdi müzede sergileniyorSonraki Haber

Marshall yardımlarıyla Türkiye'ye gelmiş...

Yorum Yazın

Aydın’da trafik kazası: 1 ölü
Ege'ye tatile geldi hayatı değişti
Aydın'da jandarma ekiplerinden yoğun denetim
Aydın'ın öğrenci yurt kapasitesi 15 bine yükseldi
Karacasu Kaymakamlığı'ndan trafik kuralı uyarısı
Aydın'da jandarma ekipleri 24 aranan şahsı yakaladı
Aydın sokakları karalama duvarına döndü
Didim’de jandarma ekipleri vatandaşları uyardı
Aydın jandarmasından uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Denizli’de kanlı arazi anlaşmazlığı: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın'da Gebe Okulu katılımcıları eğitimlerini başarıyla tamamlandı
Sökespor yönetimi gazeteciler ile bir araya geldi
KUTO Başkanı Akdoğan: "Enflasyon muhasebesinde beklenen karar geldi"
CHP Lideri Özgür Özel, Aydın'da Suavi konserine katıldı
Söke'de zeytin sineği ve yeşil kurt kontrolleri yapıldı
Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Kuşadası'nda sağlıklı gıdanın adresi ‘Yerel Üretici Pazarı' oldu
Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor
Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı
Nazilli’de transfer yasağının kalkması yüzleri güldürdü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar