Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Başkan Sürücü: “Sulak alanların doldurulması derhal durdurulmalıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Sürücü: “Sulak alanların doldurulması derhal durdurulmalıdır”
Abone ol
Aydın'ın Söke ilçesindeki sulak alanların doldurulduğunu ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü; “Sulak alanların doldurulması ve kurutulması yasaktır. Bu yolla arazi kazanılamaz. Gerek Argavlı sulak alanlarının doldurularak kurutulması, gerekse Latmos Dağları’na tırlarla giden atık küllerin boşaltılması derhal durdurulmalıdır” dedi.

Aydın’ın Söke ilçesi Argavlı Mahallesi’ndeki sulak alanların doldurularak kurutulmasına karşı olduklarını ifade eden Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, yaşanan duruma tepki göstererek, yetkilileri göreve çağırdı. Argavlı Mahallesi’nin güneyinde yer alan ve azmak olarak bilinen sulak alanın sucul canlıların ve kuşların yaşam merkezi olduğunu belirten Sürücü, bölgenin doldurularak kurutulduğunu iddia ederek “Gerek Argavlı sulak alanlarının doldurularak kurutulması, gerekse Latmos Dağları’na tırlarla giden atık küllerin boşaltılması derhal durdurulmalıdır” dedi.

Sulak alanlarının toprakla doldurularak kurutulmasına bölge halkının da tepki gösterdiğini ve tedirgin olduğunu ifade eden Sürücü; “Söke ilçesinin Argavlı köyünün hemen güneyinde yer alan azmak denilen eski menderes yataklarıyla oluşan sulak alanlar, günümüze kadar sucul canlıların ve kuşların yaşam alanıydı. Buradaki sulak alanlar, özellikle kışın su kuşlarının yoğun olarak geldiği, bölge halkının sarıbalık dediği sazanların yetiştiği, yılanbalıklarının dolaştığı, kurbağa, su yılanı, su kaplumbağaları ve birçok sucul canlının beslenme ve üremelerini gerçekleştirdiği çok önemli bir sulak alan ekosistemidir. İklim değişikliğinin etkisiyle kurak geçen yıllarda tüm bu canlıların ve bölgenin sigortası durumunda olan sulak alanlarda bir çevre faciası yaşanıyor. Dünyanın başka hiçbir yerinde görülmeyecek şekilde sulak alanlar doldurulup kurutuluyor. Kamyonlarca molozlar, inşaat atıkları, içerikleri bilinmeyen tanımlanamayan birçok atık madde sulak alanların üzerine dökülüp doldurularak kurutuluyor. Burası bir sulak alandır. Sulak alanların korunması yönetmeliğine göre sulak alanların doldurulması ve kurutulması yasaktır. Bu yolla arazi kazanılamaz. Çevre köylerde yaşayan vatandaşlar atık maddelerin yeraltı sularını etkileyeceği konusunda tedirginler. Boşaltılan bu küllerin içeriği nedir, kimyasallar var mıdır, çevreye ve yeraltı sularını nasıl etkileyecektir bu mutlaka araştırılmalıdır. Gerek Argavlı sulak alanlarının doldurularak kurutulması, gerekse Latmos Dağları’na tırlarla giden atık küllerin boşaltılması derhal durdurulmalıdır. Mahalli Sulak Alan Komisyonu üyesi olarak, buralardaki önemli çevre sorununun bir an önce durdurulması için Aydın Valiliği’ne ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne başvuracağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gıda malzemesi yüklü kamyon küle döndüÖnceki Haber

Gıda malzemesi yüklü kamyon küle döndü

Aydın'da yüksek nem sessizliğiSonraki Haber

Aydın'da yüksek nem sessizliği

Yorum Yazın

Aydın’da trafik kazası: 1 ölü
Ege'ye tatile geldi hayatı değişti
Aydın'da jandarma ekiplerinden yoğun denetim
Aydın'ın öğrenci yurt kapasitesi 15 bine yükseldi
Karacasu Kaymakamlığı'ndan trafik kuralı uyarısı
Aydın'da jandarma ekipleri 24 aranan şahsı yakaladı
Aydın sokakları karalama duvarına döndü
Didim’de jandarma ekipleri vatandaşları uyardı
Aydın jandarmasından uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Denizli’de kanlı arazi anlaşmazlığı: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın'da Gebe Okulu katılımcıları eğitimlerini başarıyla tamamlandı
Sökespor yönetimi gazeteciler ile bir araya geldi
KUTO Başkanı Akdoğan: "Enflasyon muhasebesinde beklenen karar geldi"
CHP Lideri Özgür Özel, Aydın'da Suavi konserine katıldı
Söke'de zeytin sineği ve yeşil kurt kontrolleri yapıldı
Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Kuşadası'nda sağlıklı gıdanın adresi ‘Yerel Üretici Pazarı' oldu
Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor
Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı
Nazilli’de transfer yasağının kalkması yüzleri güldürdü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar