Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Taze buğday çiminin yaşlanmayı geciktirdiği belirtildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taze buğday çiminin yaşlanmayı geciktirdiği belirtildi
Abone ol
Aydın’da yaklaşık 20 yıldır doğal endemik bitkiler üzerinde çalışmalarını sürdüren Karya Farma HBX AR-GE (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri Merkezi son çalışmasını taze buğday çimi üzerinde gerçekleştirdi. Yapılan araştırmalar sonucu taze buğday çimleri ile yaşlılığın etkilerinin geciktirilebileceği belirtildi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent’te çalışmalarını sürdüren Karya Farma HBX Ar-Ge bu defa taze buğday çimleri üzerinde çalışma yaptı. İnsanlığın var oluşundan bugüne insanların ömrünü daha uzun ve daha genç ve sağlıklı geçirmek için mücadele verdiğini belirten Karya Farma HBX AR-GE (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri Merkezi Koordinatörü Hakan Başlık, taze buğday çimlerinin yaşlanmayı geciktirdiği gibi vücudu da genç tuttuğunu kaydetti.

Taze buğday çiminin, buğdayın genç sürgünlerinden elde edilen bir bitki özü olduğunu ve sağlık açısından birçok faydaları bulunduğunu kaydeden Başlık, “Buğday çimi A, C, E, K vitaminlerini barındıran, demir, kalsiyum, magnezyum minerallerine sahip amino asitler ve antioksidanlar gibi çeşitli besin maddeleri açısından zengin bir bitkidir. Yüksek düzeyde klorofil içerir, bu da vücuttaki oksijen taşıma kapasitesini artırabilir ve detoks etkisi sağlayabilir. Serbest radikallerle savaşan güçlü antioksidanlar içerir, hücre hasarını azaltabilir ve yaşlanmayı yavaşlatabilir. Sindirim sağlığı için faydalı olan lif açısından zengindir. Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunan buğday çimini bu çalışmamızda ele aldık” diyerek taze buğday çiminin kanserle mücadelenin yanında yaşlanmayı geciktirici olarak da kullanılabileceğini kaydetti.

Antioksidan özellikleri ve kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olabilecek bileşikler içermesi nedeniyle kanser önleyici olarak da değerlendirilebileceğini kaydeden Hakan Başlık, “Buğdayın genç sürgünlerinden elde edilen bu bitki özü, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle besleyici bir güç kaynağı olarak öne çıkıyor. İçeriğindeki yüksek klorofil miktarıyla oksijen taşıma kapasitesini artırırken, antioksidanlar sayesinde hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyor. Özellikle bağışıklık sistemini destekleyici etkileriyle bilinen buğday çimi, içerdiği vitaminler ve antioksidanlarla vücudu hastalıklara karşı güçlendiriyor. Uzmanlar, buğday çiminin düzenli tüketiminin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgularken, doğru şekilde hazırlandığında ve tüketildiğinde potansiyel faydalarının artabileceğine dikkat çekiyor. Ancak herhangi bir sağlık programına başlamadan önce uzman görüşü almanın önemli olduğunu belirtiyorlar” diyerek buğday çiminin sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle ilgili araştırmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Söke’de hapis cezası bulunan şahıs yakalandıÖnceki Haber

Söke’de hapis cezası bulunan şahıs yakal...

Aydın’da 8 şüpheli hakkında işlem başlatıldıSonraki Haber

Aydın’da 8 şüpheli hakkında işlem başlat...

Yorum Yazın

Aydın’da trafik kazası: 1 ölü
Ege'ye tatile geldi hayatı değişti
Aydın'da jandarma ekiplerinden yoğun denetim
Aydın'ın öğrenci yurt kapasitesi 15 bine yükseldi
Karacasu Kaymakamlığı'ndan trafik kuralı uyarısı
Aydın'da jandarma ekipleri 24 aranan şahsı yakaladı
Aydın sokakları karalama duvarına döndü
Didim’de jandarma ekipleri vatandaşları uyardı
Aydın jandarmasından uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Denizli’de kanlı arazi anlaşmazlığı: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın'da Gebe Okulu katılımcıları eğitimlerini başarıyla tamamlandı
Sökespor yönetimi gazeteciler ile bir araya geldi
KUTO Başkanı Akdoğan: "Enflasyon muhasebesinde beklenen karar geldi"
CHP Lideri Özgür Özel, Aydın'da Suavi konserine katıldı
Söke'de zeytin sineği ve yeşil kurt kontrolleri yapıldı
Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Kuşadası'nda sağlıklı gıdanın adresi ‘Yerel Üretici Pazarı' oldu
Elazığ kültürü Aydın’da da yaşatılıyor
Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı
Nazilli’de transfer yasağının kalkması yüzleri güldürdü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar